Transportbedrijf J.Jonker & Zn. B.V.
072 - 564 25 91

Historie

sinds 1914, al 3 generaties lang...

J.Jonker & ZN

Het is ruim 100 jaar geleden dat mijn opa, Jan Jonker sr. geboren te Landsmeer in 1899 op 15-jarige leeftijd verhuisde van Landsmeer naar Sint-Pancras.

Opa Jonker is begonnen met een paard en wagen. Hij hielp zijn broer Gerrit Jonker met het venten van groenten en fruit en heeft zand gereden.

In 1928 kocht opa Jonker zijn eerste auto, een T-ford. Hij vervoerde hiermee bloemen en bloembollen. Op zaterdag ventte hij pakjes en deed boodschappen voor derden op een transportfiets.  Net voor de 2e wereldoorlog kocht opa zijn tweede auto. Helaas kwamen de moeilijke oorlogs-jaren en werden de 2 auto’s ingevorderd.

Na de oorlog is het bedrijf verder opgebouwd, de 3 zoons kwamen ook in het bedrijf en ook het wagenpark werd uitgebreid. Op de Bovenweg in Sint Pancras, waar het bedrijf tot 1980 was gevestigd, zijn veel activiteiten geweest. Naast de stalling van de auto’s werden op deze plek ook auto’s gelost en geladen.

In 1980 is er op industrieterrein Westbeverkoog een stuk grond aan gekocht. Hier is een bedrijfsruimte gebouwd waar nu nog steeds gebruik van wordt gemaakt. Tot 1993 is het bedrijf bestuurd vanuit de Bovenweg in Sint Pancras. Omdat de situatie er naar vroeg is er een inpandig kantoor gemaakt en heeft het bedrijf de gemeente Sint Pancras verlaten.

Er is dus behoorlijk veel veranderd in 100 jaar geschiedenis. Maar er blijven toch nog steeds dingen onveranderd. Opa Jonker, de drie broers en ik hebben samen met de familie en werknemers altijd met veel inzet, plezier en beleving een mooi bedrijf op de kaart gezet waar diverse gezinnen hun boterham hebben verdiend en er een goed staaltje werk is afgeleverd. Nooit gedacht om enorm te groeien maar er voor te zorgen dat kwaliteit en continuïteit wordt geleverd.

Met de komst van mijn dochter in het bedrijf is de 4e generatie een feit.

Op naar de volgende 100 jaar!

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem contact met ons op